We zijn blij met het Groenloket

De afdoening in de raad van de motie Groenloket op woensdag 12 februari 2020 betekent het einde van het politieke proces rond het Groenloket. We hebben een groenloket!

Wij zijn er blij mee. Lees hieronder waarom. Dit is onze brief aan gemeenteraadsleden die zich samen met ons hard hebben gemaakt voor het Groenloket.

 

Beste…

Vanuit Groen010 stel ik je graag even op de hoogte van onze visie op de afdoening van de motie Groenloket.

Woensdag 12 februari staat het afdoeningsvoorstel over het Groenloket (20bb644 Afdoening moties over groenfonds 16bb8912, groenloket 17bb9477 en groenmakelaar 17bb8079) op de agenda van de procedurevergadering van de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte. Groen010 heeft zich destijds hard gemaakt voor een groenloket. Groen010 heeft de motie Groenloket sterk aanbevolen en het gevierd toen de motie door uw raad werd aangenomen. Groen010 is vervolgens ook in gesprek gebleven met de ambtenaren die verantwoordelijk werden voor de verdere uitwerking en uitvoering. Als raad heeft u die samenwerking ook gevraagd door in de motie op te nemen dat het groenloket in samenspraak met het veld van groene initiatieven ingevuld zou worden. Nu de afdoening op de agenda staat van uw commissie, vinden wij het belangrijk u te laten weten dat wij er blij mee zijn.

Er is een tijd geweest dat het proces stil leek te liggen. En wij hebben ook toen weer aan de bel getrokken. Naar aanleiding van onze zorgen zijn er nog schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder over het proces. Wij willen bij deze laten weten dat we blij zijn met de stappen die daarna gezet zijn. Het aanstellen van de groenmakelaar heeft het proces in een stroomversnelling gebracht. De groenmakelaar vormt een belangrijk onderdeel van het groenloket. Ook worden de eerste contouren van een digitale pagina op de website van de gemeente zichtbaar.
Groen010 is dus blij met de afdoening 20bb644. We zijn er nog niet, maar ook dat is beschreven in de afdoening. Het groenloket zal continu werk in uitvoering nodig hebben. Maar met de groenmakelaar, de pagina op de website van de gemeente, en met de plannen voor verdere uitwerking, zijn de contouren concreet. En er ligt een goede basis voor overleg tussen gemeente en het veld van groene initiatieven. Wij hebben daar vertrouwen in. Omdat er nog werk te doen is en veel afhangt van de invulling die de komende maanden gegeven gaat worden aan het groenloket, zijn we blij met de belofte dat over een jaar aan de raad gerapporteerd wordt over de voortgang. Het is belangrijk dat er op deze manier nog een formeel moment komt waarop democratische controle plaats vindt over de verdere invulling.
Hartelijke groet,
Rutger Henneman
Groen010

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s