Nieuws en vervolg over de motie groenloket

Na de geslaagde lobby voor het groenloket wordt het tijd om vooruit te kijken. Wat staat er op de agenda?

Lidmaatschap Vereniging Groen010

We werken aan een reglement om jullie lidmaatschap goed te regelen, dat moet natuurlijk transparant en eerlijk zijn. Die klus zijn we nu aan het oppakken. We hebben van veel mensen gehoord dat ze staan te popelen om lid te worden.  Zodra er meer bekend is over rechten en voorwaarden voor lidmaatschap kunnen we jullie als de eerste leden welkom heten.

In gesprek met de Wethouder

De komende maanden staan in het teken van het verder vormgeven van het groenloket. We hebben inmiddels gesproken met Wethouder Eerdmans en drie ambtenaren (lees hier het verslag). Het verslag van het 2de gesprek op 13 december volgt snel. Hierin staat het advies van de ambtenaren en ons over  de groenmakelaar en het groen loket. Het streven is dat de wethouder begin februari zijn antwoord aan de gemeenteraad aanbiedt. De partijen die de motie hebben ingediend laten dan weten of ze akkoord gaan met het antwoord van de wethouder.

Op naar de volgende stap

We hebben bereikt dat er een groenloket komt en we zitten aan tafel bij het ontwerp ervan. Maar de moties zijn niet het einde van het proces. Ze zijn de start, de ingang, de eerste bouwstenen. De komende tijd wordt het loket stukje bij beetje opgebouwd, getest, bijgeschaafd en aangevuld met nieuwe inzichten en ideeën. Het is mooi als we ieders input kunnen meenemen in onze gesprekken met de gemeente, zodat er een groenloket komt dat de belangen behartigt voor alle groene initiatieven in Rotterdam.

Het Groot Groen-Debat op 9 februari 2018

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 houden we een Groot Groen Verkiezingsdebat op 9 februari.

‘Groen moet ertoe doen’ bij het volgende college. We willen met en namens de groen beweging en een bijdrage leveren aan het beleid de komende vier jaar. Daarom zetten we samen met de politieke partijen Groen op de agenda.

Houdt de  nieuwsberichten  in de gaten. Binnenkort kun je je aanmelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s