In de startblokken voor het wethoudersgesprek.

Ja heus, we mogen op audiëntie bij wethouder Joost Eerdmans. Hij gaat over groen. Dus is hij onze wethouder. Maar ho, wacht eens even, groen van de gemeente is niet hetzelfde als ons groen. Groen van de gemeente gaat over de parken en de kinderboerderijen.
In een informeel voorgesprek bij de MAEX impuls middag hadden we het erover met de ‘kiem’ ambtenaren. Dat is een sliksplinternieuw clubje samengesteld uit allerlei geledingen van de gemeente: dus van welzijn en gezondheid, stadsontwikkeling, beheer, groen, duurzaam en nogzowat. Ze doen eigenlijk een beetje hetzelfde als wij, ze proberen het groene kluwen te sorteren en in kaart te krijgen wie waarvan is en wat dat betekent (- mijn vrije interpretatie. Als je het precies wilt weten moet je de aanstaande nieuwsbrief afwachten waar een interview met een van de ‘kiemers’ in staat).
Terug – die kiem ambtenaren hebben er een heel goed idee van waar wij tegen aan lopen. En ze willen ons helpen. Daarom gaven ze ook de tip om het breder te trekken dan het dossier van Eerdmans. Want feitelijk heeft de wethouder welzijn, Sven de Langen (opvolger Hugo de Jonge) er ook mee te maken. En Pex Langenberg, van Duurzaam. En Maarten Struijvenberg, van Economie en niet te vergeten Robert Simons, van stedelijke ontwikkeling.
Dus we zitten bij Eerdmans en willen eigenlijk eens met het hele college overleggen, over hoe dat nou verder kan met de groene integrale aanpak. Wij doen het, zij nog niet. Hoe we die twee smaken in een pottie krijgen, dat is een leuke klus. De ‘kiemers’ hadden ook daar wel een idee bij: Wist je dat ambtenaren niet rechtstreeks met politici mogen praten? En dat ze dat informeel best graag wens zouden willen doen. Want dan kun je eens even dingen concreet bespreken. Vooral in z’n complex veld als Groen 010 kan dat handig uitpakken. Dus waarom doe je niet een bijeenkomst waar ze elkaar tegen komen? Toevallig. Om over juist dit ene onderwerp slimme ideeën bij elkaar te leggen. Dat kan zo effectief zijn! En super goed voor de stad! Ook een dingetje om mee te nemen in het wethoudersgesprek.
Hoe gaat zoiets ? Nou, er is dus een heel bataljon aan de gang om dat gesprek voor te bereiden. De wethouder moet immers van wanten weten en correct geïnformeerd zijn. Bij het gesprek zelf zorgt men ervoor dat de ambtelijke delegatie klein is. Wij zitten er samen met 3 man, van 3 diensten. Dus dat valt mee. Belangrijk is om het gesprek echt met de wethouder te voeren. Het is ons voorrecht om hem vragen en idee voor te leggen. Dus niet gaan leuten met de ambtenaren, maar met hem. Belangrijk om te weten voor ons sociaal en toeschietelijk clubje, voor je het weet is het gezellig en dan is het ook alweer voorbij en hebben we onze kans laten schieten. Bij de les, en een strak programma.
Wil je weten hoe het verhaal verder gaat? Dan moet je op de nieuwsbrief nummer 2 wachten. Binnenkort bij postkantoor en bibliotheek. Oh nee, gewoon op de site. En in je mail als je geluk hebt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s