Nieuws No 1.

Redactioneel: Hoera! Vereniging Groen010 opgericht!

Op 28 september is Vereniging Groen010 opgericht. Binnenkort kun jij dus ook officieel lid worden Lees verder.

 

Denk mee, doe mee voor Groen 010!

Jij wilt natuurlijk ook dat Rotterdam een krachtige groene sector heeft. De vereniging kan jouw hulp goed gebruiken. Dus: kom je ook meedenken en doen? Voor een vereniging waar samenwerken met hoofdletters wordt geschreven en waar je staat voor eerlijkheid, transparantie en een gelijk speelveld? Neem contact op en help mee bij het opstarten van Groen 010!

Verslag 20/9, Groen Initiatieven Verenigen Zich!

Groen initiatieven verenigen zich in een groenraad en gaan voor een groenloket. Dat zijn de resultaten van de eerste bijeenkomst van Groen 010. Meer lezen over de te gekke aftrap Luister hier de reportage op Radio Rijnmond.

 

Hoe zit het met al die moties

Het afgelopen jaar zijn er ‘groen-moties’ aangenomen door de gemeenteraad, de motie Groenfonds, ‘Groeninitiatieven in de stad’ en ‘Groenmakelaar’. Is het nou nog niet genoeg? Verre van! Lees meer over standpunten en de lobby voor een groenloket.

We gaan inspreken. Kom je ook? Leuk!

Op woensdag 25 oktober zijn de begrotingsgesprekken in de gemeenteraad. Wij gaan hier inspreken en pleiten voor een groenloket. Kom ook naar de publieke tribune. We laten zien dat het groenloket leeft! Stuur een mailtje aan rutgerhenneman@gmail.com als je komt, de aanvangstijd wordt pas later bekend gemaakt.

7 tips voor Verkiezingsprogramma’s

Op de bijeenkomst bij de Vredestuin is afgesproken om advies te geven aan politieke partijen over groen op hun verkiezingsprogramma’s. We hebben 7 punten aan ‘aanwezigen die meer willen weten’ gestuurd voor feedback. Bedankt voor alle reacties! We hebben het zo goed mogelijk verwerkt. Gereageerd hebben PvdA, Groen Links, Leefbaar Rotterdam en SP. Lees de 7 tips. Wil je zelf ook contact met de raadsleden? Mail MelO@destaduit.nl voor de adressenlijst.

Zet maar vast in je agenda: Groentafel 8 december

Op de eerste bijeenkomst zijn globale standpunten vast gesteld. Op 8 december is de 2de groentafel. Een pittige sessie! Groen initiatieven, ambtenaren, politici en andere stakeholders onderzoeken SAMEN wensen, visies en mogelijkheden voor het groenloket. We bespreken inspirerende voorbeelden uit andere sectoren die voor een vergelijkbare uitdaging hebben gestaan. In een strak georganiseerde sessie gaan we met elkaar aan de slag. Houd de website in de gaten voor meer nieuws over deze Groentafel.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Frank Biesta schreef:

    gefeliciteerd en veel succes.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s