Uitnodiging: Samen maken we de groene toekomst van Rotterdam

on

Je bent van harte uitgenodigd

Datum: 20 september 2017

Tijd: 17.00 – 20.00 uur

Locatie: Tuin op de Hofbogen (hoek Raamportstraat/Heer Bokelweg, neem de gele trap onder het viaduct aan de Heer Bokelweg ter hoogte van het Grafisch Lyceum)

Hoe ziet de groene toekomst van 010 er voor jou uit?

Het borrelt en bruist, de groensector in Rotterdam is volop in beweging. Wat we nu doen heeft straks groot effect op groen en natuur in de stad.

De groensector in Rotterdam is zich sterk aan het ontwikkelen en professionaliseren. Groen010 kan en wil graag een samenwerkingspartner zijn voor overheden om integraal aan het toekomstperspectief van de stad te werken. We vragen van de overheid een ‘groen loket’ waar de lijn de lijntjes bij elkaar komen en waar initiatiefnemers terecht kunnen met input en met vragen op elk denkbaar vlak (gezondheid/ruimtelijke structuur/onderwijs/klimaat e.d.). Zo kunnen we de groene toekomst van onze stad maken. Met elkaar en met de overheid!

De spliksplinternieuwe vereniging Groen 010 zet zich in voor dit gelijk speelveld en transparante processen. Wil je ook een gezonde groene stad? Bouw dan mee aan een gezonde groenstructuur die ruimte biedt aan innovatie en die voor rijp en groen, klein en groot rechtvaardig en transparant is.

 


Groen-Talks

Na de intro zijn er Groen-Talks van mensen met een visie op de ontwikkeling van de stad.  Doeners, denkers en makers vertellen over de groene, gezonde, duurzame toekomst van onze stad. Wat kunnen we doen? Hoe gaan we dat doen? Waar worden we met z’n allen echt beter van.

Bevestigde sprekers zijn:

 • Jelle de Jong, directeur Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, vertelt over Groen Dichterbij, de opkomst van de groene golf van buurt initiatieven in Nederland en hoe IVN werkt aan de toekomst daarvan.
 • Bob Hartog, Natuurmonumenten over stedelingen en natuur, Bob is de motor achter de  natuurontwikkeling van polder Schieveen, het Polderpad, de melkschuur en  straks ook Landgoed de Tempel, Speelnatuur Tiengemeten
 • Barbara Kathmann, PvdA,  geeft echte handvatten en tips over hoe groen 010 in de politieke programmas van partijen opgenomen kan worden.
 • Rachelle Eerhard, Rechtstreex. Rachelle woont sinds een jaar in Rotterdam, Groen in 010 is haar passie. Hoe ziet zij onze groene toekomst als nieuwkomer hier? En welke rol speelt lokale landbouw daarbij?

Tussendoor is er volop gelegenheid om ideeën uit te wisselen.


Borrel en Eetbaar Onkruid

De jaarlijkse borrel van Stichting Lekker Groen is de kapstok voor deze bijeenkomst,  je bent van harte uitgenodigd. Als je zelf een lekker drankje mee wilt nemen is dat zeker welkom.

Sander Dikstra heeft  dit voorjaar geëxperimenteerd met gefrituurde bereklauw. Ben je ook benieuwd wat hij deze herfst  in stadsbermen heeft geplukt? Tijdens de break en de borrel kun je meedoen aan zijn workshop.

Extra: tussen17.00 en 17.20 uur is er voor max. 12 mensen gelegenheid om mee op strooptocht te gaan. Meld je alvast aan bij Sander via s.dikstra@gmail.com


RSVP

Aanmelden via meulenbergpetra@gmail.com


Programma

17.00 uur Inloop

17.25 uur Welkom door voorzitter Stichting Lekker Groen

17.30 uur Introductie Groen 010

17.45 uur Groen talk 1: gesprek met jullie, het publiek

18.00 uur Groen Talk 2: Jelle De Jong

18.15 uur  Groen Talk 3: Bob Hartog

18.30 uur Pauze

19.00 uur Groen Talk 5: Barbara Kathmann

19.15 uur Groen Talk 6: Rachelle Eerhard

19.30 uur Samenvatting en borrel Borrel

20.00 uur Einde en sluit


Groen 010 lid worden?

Wil je  gelijk lid worden van Groen 010? Dat ken!  Meer info volgt…


Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door:

logo als jpg3.3 - logo IVN

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. marjaversteeg schreef:

  Ha mensen,
  ik wil graag lid worden van Groen010. Maar dat gaat nog niet eenvoudig… het lijkt wel een gemeente zonder groenloket 😉
  waar kan ik me melden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s